Elk lichaam en elk mens is anders, dat maakt het vak zo bijzonder

Neem contact op

Gevolgde opleidingen

 

Osteopathie bij kinderen

 

Integratie van osteopathie in het traumaprotocol

 

College Sutherland Osteopathie Amsterdam

 

Oedeemfysiotherapie

 

Heidelberg snijzaalpracticum

 

Dry needling

 

Mulligan manual therapy concept

 

Zwangerfit docente

 

Fysiotherapie aan Thim van der Laan

Mijn naam is Angela Veerman. Naast moeder van drie prachtige zoons ben ik een geregistreerd * Osteopaat D.O.-(M).R.O. In mijn vrije tijd hou ik van sportief en gezond bezig zijn. Maar van samen zijn met familie en vrienden kan ik ook heel blij worden.

De ervarenheid van de osteopaat

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en later ook als oedeemfysiotherapeut. Als fysiotherapeut heb ik een aantal jaren in verschillende praktijken gewerkt. Vanuit een drang naar kennis en de vraag waarom bepaalde klachten bij patiënten bleven bestaan ben ik -naast mijn baan als fysiotherapeut- gestart met de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland in Amsterdam en afgestudeerd met het schrijven van een thesis: ‘De ervarenheid van de osteopaat, in jaren werkervaring, in relatie tot de CV4-techniek en het effect op het parasympatische zenuwstelsel’.

Oorzaken elders in het lichaam

Gedurende deze opleiding werd mij duidelijk waarom bepaalde klachten bij patiënten bleven bestaan en dat de oorzaak vaak elders in het lichaam te vinden is. Dit gebeurt door verbanden te leggen vanuit anatomische, fysiologische, neurologische, embryologische en psychologische kennis van de mens.

Nieuwe inzichten

In de osteopathie vond ik de verdieping en nieuwe inzichten die ik zocht omdat het lichaam in zijn geheel wordt behandeld. Het is voor mij een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten, deze klachten aan te pakken en samen met de patiënt hieraan te werken. Elk lichaam en elk mens is anders, dat maakt het vak zo bijzonder.

* D.O.-(M).R.O.

D.O.-(M).R.O. waarbij D.O. staat voor “Diploma in Osteopathie” en (M).R.O. staat voor Member of Registered Osteopaths”.

 

Dat betekent dat je er zeker van bent dat de betreffende osteopaat, een professionele osteopaat is die voldoet aan alle kwaliteitseisen opgesteld door het NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie). Die jaarlijks bij- en nascholingen volgt om zijn/haar vaardigheden te trainen en nieuwe ontwikkelingen binnen de osteopathie te volgen.

 

Door de registratie bij het NOF, kunnen de patiënten de kosten van een behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

 

Tarieven en vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk een osteopathische behandeling.

Bekijk onze tarieven

Klachten

Met welke klachten kunt u bij de osteopaat terecht?

Bekijk alle klachten