Verschillende aspecten van uw gezondheid komen aan de orde

Neem contact op

Wanneer u voor het eerst onze praktijk bezoekt, starten we met een uitgebreid vraaggesprek om inzicht te krijgen in uw gezondheid. Er komen tijdens dat gesprek verschillende aspecten van uw gezondheid aan de orde. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

Behandelplan

Als het onderzoek is afgerond, bespreekt uw osteopaat wat die heeft opgemerkt en stelt een behandelplan op. Het behandelplan wordt vervolgens bij volgende consulten ten uitvoer gebracht. Een consult duurt circa 60 minuten.

Geen apparatuur of medicijnen

De osteopaat zal u uitleg geven over de ontstaanswijze van de klachten. U krijgt indien nodig advies over het verminderen of voorkomen van de klachten. Tussen twee behandelingen kan één tot enkele weken zitten: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg.

Het aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de complexiteit. Bij de meeste klachten zal osteopathie binnen drie tot vijf behandelingen een duidelijke verbetering geven. Klachten die al jaren bestaan hebben soms wat meer tijd nodig.

Tarieven en vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk een osteopathische behandeling.

Bekijk onze tarieven

Klachten

Met welke klachten kunt u bij de osteopaat terecht?

Bekijk alle klachten